Inwoner uit Bovenkarspel wint Lotto Jackpot van 2,7 miljoen euro

11-10-2020

HOORNGIDS | Bij de Lotto-trekking van zaterdag 10 oktober is de Jackpot van 2,7 miljoen euro gevallen op een lot van een abonneespeler uit Bovenkarspel. De prijswinnaar had de zes winnende getallen 1 – 16 – 30 – 35 – 37 – 38 goed voorspeld.

Nederland heeft een nieuwe miljonair. ’De gelukkige winnaar wordt uitgenodigd om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk voor ‘eerste hulp bij geluk’. Dit bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom’, aldus Tatiana Pijnenburg, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij.

7e keer dit jaar dat de Lotto Jackpot valt
Het is de 7e keer dit jaar dat de Lotto Jackpot is gevallen. Op 26 september viel de Lotto Jackpot in de gemeente Tiel, op 12 september in Gorinchem, op 5 september in gemeente Twenterand, op 15 augustus in Ermelo en in Rotterdam, op 11 juli in Amsterdam en op 20 juni in de gemeente Laarbeek.

Bruto geldprijs
De Lotto Jackpot van 2,7 miljoen euro is een bruto geldprijs. Dat betekent dat de winnaar over dit bedrag nog 30,1% kansspelbelasting moet betalen.

Anonimiteit winnaars
Lotto stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Over Lotto
Lotto is een spel van Nederlandse Loterij. In 2019 heeft Nederlandse Loterij € 894,7 miljoen aan prijzengeld uitgekeerd aan haar spelers (inclusief kansspelbelasting). Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij vrijwel haar gehele opbrengst aan de Nederlandse sport via het NOC*NSF, aan 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 ging het om een bedrag van ruim € 173 miljoen.

Inwoner Bovenkarspel wint Lotto Jackpot Inwoner Bovenkarspel wint Lotto Jackpot