Aanmelden Hoornse Vrijwilligersprijs t/m 19 oktober

14-10-2020

HOORNGIDS | Nog tot en met 19 oktober mogen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties aangemeld worden voor de Hoornse Vrijwilligersprijs. Heb jij die topper in jouw organisatie waar je (ook, of juist in deze coronatijd!) altijd op kunt rekenen? Die zich vol inzet voor jouw maatschappelijke organisatie? Of zet jouw organisatie zich actief in voor anderen die het extra moeilijk hebben? Meld die vrijwilliger of maatschappelijke organisatie dan aan voor de Hoornse Vrijwilligersprijs via hoornsevrijwilligersprijs.nl (http://hoornsevrijwilligersprijs.nl)

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze maatschappij. Dat is nog eens extra duidelijk geworden tijdens de coronacrisis. De Hoornse Vrijwilligersprijs, die Vrijwilligerspunt Westfriesland voor de gemeente Hoon organiseert, biedt daarom dé gelegenheid om de waardering uit te spreken naar al die toppers die zoveel voor een ander betekenen. Nancy Alders, Vrijwilligerspunt Westfriesland: “Veel verenigingen, clubs en stichtingen hebben door de coronamaatregelen de deuren (gedeeltelijk) moeten sluiten, of kunnen slechts beperkt werkzaamheden uitvoeren, omdat veel van de eigen vrijwilligers in de kwetsbare doelgroep zitten en thuisblijven. Toch doen ze er in deze zware tijden alles aan om er voor anderen te zijn. Dat mag wat ons betreft gezien worden. Daarom hopen we dat nog meer mensen hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie aanmelden voor deze waarderingsprijs.” 

Aanmelden
Er zijn drie categorieën: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Iedereen uit de gemeente Hoorn kan zijn favoriete (jonge) vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie aanmelden via www.hoornsevrijwilligersprijs.nl/aanmelden (http://www.hoornsevrijwilligersprijs.nl/aanmelden) 
De vrijwilligersorganisatie dient gevestigd te zijn in de gemeente Hoorn. De (jonge) vrijwilliger doet vrijwilligerswerk bij één of meerdere organisaties in de gemeente Hoorn en/of woont in de gemeente Hoorn en doet in een andere gemeente vrijwilligerswerk. Uit de aanmeldingen worden per categorie door een jury drie genomineerden gekozen. Vanaf 24 november mag iedereen op zijn of haar favoriet stemmen.

Mooi prijzenpakket
Ook dit jaar krijgen de winnaars naast de geweldige eervolle vermelding van Vrijwilliger of Vrijwilligersorganisatie van Hoorn van 2020, weer een mooi prijzenpakket. Sponsors van dat pakket zijn VUE Bioscoop, Cinema Oostereiland, Zwembad de Waterhoorn, het Nederlands Stoommachinemuseum, Bakkerijmuseum Medemblik, Watertaxi Hoorn, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Wings of Change, Museum 20ste eeuw, het Oorlogsmuseum Medemblik, Spataro Chocolaterie & Patisserie en Local Guide Hoorn. Op 11 december worden tijdens een online-event de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2020 bekend gemaakt. 

Foto Persbureau Annes: de winnaars van de Hoornse Vrijwilligersprijs 2019 in het SG Newton in Hoorn met helemaal links wethouder Kholoud Al Mobayed die ook dit jaar weer de prijzen zal uitreiken.

Vrijwilligersprijs 2019 Vrijwilligersprijs 2019