De Vogelwachter in Cinema Oostereiland

Een ode aan het geïsoleerde leven en een commentaar op de huidige onrustige en in razend tempo veranderende wereld

HOORNGIDS | Freek de Jonge speelt in de film De Vogelwachter de rol van een man die als vogelwachter geniet van zijn zelfverkozen isolatie op een afgelegen eiland. Consciëntieus observeert hij vogelsoorten, verzamelt het plastic op het strand en noteert met binnenpretjes de voetbaluitslagen die de stem aan de andere kant opleest als hij zijn observaties doorgeeft. Hij leeft van de kapucijners en brinta die maandelijks worden afgeleverd. Hij is vrij en zit vast tegelijk, leeft afgezonderd maar is nooit eenzaam. 

Moederziel alleen
De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op het afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde. 
De Vogelwachter markeert de terugkeer van cabaretier Freek de Jonge naar het witte doek waar hij in de jaren tachtig voor het laatst op te zien was in eigenzinnige producties als De Kkkomediant en De Illusionist.
De Vogelwachter is donderdag 5 t/m zaterdag 7 november te zien in Cinema Oostereiland. Aanvang 20.30uur. Zie ook https://www.cinemaoostereiland.nl/film/de-vogelwachter/ (https://www.cinemaoostereiland.nl/film/de-vogelwachter/)

De Vogelwachter De Vogelwachter