Jan Brieffies na 32 jaar bij Harder Natuursteen met pensioen

21-10-2020

HOORNGIDS | In deze bijzondere coronatijden gaan vele gebeurtenissen vrijwel geruisloos voorbij. Temeer daar afscheidsfeesten met receptie er helaas niet in zitten, waarbij collega’s, familieleden en andere belangstellenden blijk kunnen geven van hun waardering voor de betrokkene. Bij Harder Natuursteen in Hoogkarspel betreurt men niet alleen het naderende vertrek van trouwe medewerker Jan Brieffies, maar ook het feit dat een groots afscheid niet kan in deze tijd.

Jan Brieffies heeft 32 jaar bij Harder Natuursteen in Hoogkarspel gewerkt. Hij is nu 66 jaar en gaat 30 oktober met een dik verdiend pensioen. Op 4 maanden na heeft hij zijn halve leven bij Harder gewerkt en vele families ‘blij’ gemaakt met een prachtig persoonlijk graf- of urnmonument.

Van familieman en gedenksteen tot kerkorgel
Vele kennen Jan Brieffies ook als de man achter het orgel in de kerk van Lutjebroek. Of als de man van Nanda, de vader van Anna en Matthijs en de grootvader van zijn kleinjongens Gert en Hannes waar hij trots op is en op wie hij regelmatig past. Weer anderen kennen hem wellicht uit een bijzondere periode. Als er een gedenksteen nodig was op de begraafplaats of vanwege iets moois voor bij een urn. De begraafplaatsen staan vol met prachtige stenen van de hand van Jan Brieffies. Niet voor niets worden hem vele eigenschappen toegedicht, zoals artistiek, trouw, energiek, liefdevol, sociaal, creatief, humoristisch en loyaal. Binnenkort zal Jan diens collega Sjoerd de Lange al zijn kennis overbrengen en gaat hij genieten van de hem vergunde vrije tijd. 

Foto: Clarinda fotografie

Jan Brieffies Jan Brieffies