Inloophuis Medemblik in Hart van Nederland

Excuses van de koning kregen even voorrang

HOORNGIDS | Eerder deze week zou inloophuis Medemblik te zien zijn bij Hart van Nederland. Die uitzending is vanwege de excuses van de koning uitgesteld naar vandaag. De koning kreeg even voorrang. 

Vanavond, dinsdag 22 oktober, is inloophuis Medemblik te zien in ’Hart van Nederland’. Hier vertellen woordvoerders en de gasten over het belang van inloophuizen. Door de corona zijn veel inkomsten weggevallen, wat een regelrechte financiële bedreiging is voor de helft van de inloophuizen. KWF-kankerbestrijding ondersteunt de inloophuizen met het platform ’huis in actie’ https://acties.kwf.nl/huisinactie (https://acties.kwf.nl/huisinactie) Betalingen komen voor 100 % bij de inloophuizen terecht.

EuroDomino
Inloophuis Medemblik is de actie ’ EuroDomino’ gestart. Omdat elke euro telt en omdat men graag een domino-effect wil zien. Zie ook https://acties.kwf.nl/fundraisers/actieteaminloophuismedemblik. 

Geld keihard nodig
Tom en Tonia van der Wal, coördinators /oprichters van het Inloophuis Medemblik, vertellen: ”Als elke inwoner van Medemblik een euro (en liefst meer) geeft, dan is het probleem voor het inloophuis wel opgelost. Bedrijven en personeelsverenigingen kunnen zich ook inzetten voor ’het leed wat kanker heet’. Ook het delen met vrienden, familie en collega’s wordt op prijs gesteld. Even rond met de collectebus tijdens de koffiepauze en storten op de actiepagina van het inloophuis. Je weet pas wat een inloophuis kan betekenen als je zelf, of een geliefde, geconfronteerd wordt met kanker.”
Hart van Nederland zal vanavond een inkijkje geven bij het inloophuis Medemblik.

Inloophuis Medemblik exterieur Inloophuis Medemblik exterieur