Maria van Hoorn in speciale online Mariaviering 

23-10-2020

HOORNGIDS | Op zondag 25 oktober vindt om 11 uur in de Koepelkerk in Hoorn de jaarlijkse eucharistieviering plaats ter ere van Maria van Hoorn. Dit jaar is deze  viering door iedereen online te volgen via het YouTube account van de RK parochie Hoorn Zwaag. 

Het Maria Gilde is zeer verheugd dat het beeld ‘Maria van Hoorn’ ook dit jaar aanwezig zal zijn vanuit het Westfries Museum. In deze bijzondere tijd is het heel mooi om Maria van Hoorn tot in de huiskamer te kunnen brengen via de livestream. Samenkomen rondom het beeld in de Koepelkerk is niet mogelijk, maar het Maria Gilde hoopt dat de live-uitzending van de viering toch een gevoel van samenzijn en bemoediging kan bieden.

Muzikale ondersteuning
Organist Mark Heerink en cantor Franka de Groot-Van Bockxmeer luisteren de viering muzikaal op met onder andere Marialiederen. Bezoek aan de Koepelkerk om Maria van Hoorn te bewonderen is dit jaar helaas niet mogelijk. De link naar de uitzending is te vinden op www.mariagildehoorn.nl  
Stichting Maria Gilde organiseert jaarlijks in oktober een viering met het Mariabeeld dat in 2007 werd verworven na een geldinzameling onder de bevolking en het bedrijfsleven van Hoorn.

Foto: beeld ‘Maria van Hoorn’ in de Koepelkerk

Maria van Hoorn Koepelkerk Maria van Hoorn Koepelkerk