Univé terug aan Breed met 'Winkel van de Toekomst'

Vernieuwd pand op vertrouwde locatie is 'meer dan alleen een winkel'

HOORNGIDS | Univé Hoorn is weer terug op haar oude locatie. Na ruim twee maanden in het Omring-gebouw op de Nieuwe Steen te zijn gevestigd, opende de coöperatie op maandag 2 november de deuren van haar compleet vernieuwde winkel aan Breed 5. 

Na eerdere verbouwingen in Alkmaar is de winkel in Hoorn de derde in Noord-Holland die volgens Univé’s nieuwe winkelconcept een metamorfose onderging. Winkelcoördinator Robert van Wijk: ”Met ’De Winkel van de Toekomst’ worden onze winkels regionaal nog relevanter.”

Lokale verbinding
Volgens Van Wijk zal ook Univé Hoorn voor ruim 33.000 klanten uit Hoorn en omgeving meer zijn dan alleen een winkel. ”Weliswaar maakt de herinrichting mogelijk dat klanten er een groter assortiment aan producten en diensten treft en kunnen ze zich hier met de toegevoegde interactieve schermen zelf eenvoudig op oriënteren, maar door gerichte stijlelementen en comfortabel meubilair willen we ook gewoon een sociale ontmoetingsplek in het centrum zijn, waar mensen vrijblijvend een gratis kop koffie halen tijdens het winkelen. Hoewel dat vanwege coronamaatregelen nu helaas even geen optie is natuurlijk. Niettemin is en blijft lokaal verbinding houden met mensen een van de pijlers van onze coöperatie.”

Preventie-evenementen
Met de vernieuwing is de winkel in Hoorn ook beter uitgerust als uitvalsbasis voor informatiedagen en -avonden. Univé zet haar winkels steeds vaker in om een wisselend aanbod van preventie-evenementen te organiseren. ”In de winkels houden we bijvoorbeeld gezondheidsdagen en geven we brand- en inbraakpreventievoorlichting en EHBO-trainingen”, legt Van Wijk uit. ”Met zulke events helpen we risico’s te voorkomen en beperken. En de opkomstaantallen laten zien dat hier veel belangstelling voor is. Onze winkels spelen een cruciale rol om daarin te voorzien.”

Festiviteiten uitgesteld
Waar normaal gesproken een openingsfeestje de heropening van de winkel inluidt, ziet Univé daar voor dit moment van af. ”We hadden graag samen met onze leden en andere bezoekers geproost op onze vernieuwde winkel. Weliswaar laten de veiligheidsvoorschriften een samenzijn in beperkte vorm wel toe, maar voor zowel onze medewerkers als bezoekers willen we geen enkel risico op een besmetting lopen. Wanneer deze periode achter de rug is, kunnen onze leden uit Hoorn en omstreken zeker nog rekenen op een feestje.”

Unive reclamebord Unive reclamebord