De 40MM keert € 57.750,- uit aan 76 projecten

Geen wandeling, toch ondersteuning

HOORNGIDS | De 40MM (40.000 meter mars) is de sponsorwandeltocht in Westfriesland welke sponsorgeld bijeen brengt om verschillende projecten te ondersteunen in de minder ontwikkelde landen. Geheel georganiseerd door vrijwilligers wordt al het sponsorgeld besteed aan de projecten.

Dit jaar verliep heel anders dan normaal vanwege corona. De 47e editie van de 40MM kon helaas niet plaats vinden en daarom heeft de organisatie gevraagd om een donatie te doen. Dit is massaal gedaan door vele creatieve wandelaars, sponsoren en vrijwilligers. Daarnaast heeft de organisatie een mooi bedrag ontvangen vanuit Rabo ClubSupport. Zo is men toch in de mogelijkheid gesteld om iets voor alle goede doelen te kunnen betekenen. Vooral in deze moeilijke tijden kunnen alle projecten deze hulp goed gebruiken.

Projecten
Dit jaar zijn er 76 projecten welke een financiële bijdrage van €750 krijgen vanuit de Stichting 40MM. Met al deze projecten wordt contact gehouden door de verschillende werkgroepen en contactpersonen in Westfriesland. Zo is men er zeker van zijn dat al het geld goed wordt ingezet en krijgt de organisatie ook veel terugkoppeling m.b.t. de besteding hiervan. Deze terugkoppeling wordt zo mogelijk ook gedeeld via de 40MM Facebook pagina. 

Besteding sponsorgelden
De 76 projecten besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten die voor een structurele verbetering zorgen. Voor een overzicht van alle werkgroepen uit heel Westfriesland en de verschillende projecten welke ondersteund worden kunt u kijken op de website www.40mm.nl (http://www.40mm.nl) Daarnaast heeft 1 project ook in het eigen land een ’40MM’ gewandeld, het zogeheten Wereld Wijd Wandelen, zij hebben daarmee een extra bedrag mogen ontvangen van €750. 

De 40MM in 2021
Een groep enthousiastelingen van de diverse werkgroepen en het bestuur is al druk bezig om de 48e editie van de 40MM weer tot een groots succes te maken. Met een korte of lange route wil de organisatie iedereen de mogelijkheid geven om te genieten van het wandelen in het prachtige Westfriese landschap en met uw bijdragen worden weer vele mensen in de minder ontwikkelde landen geholpen. Bij het wandelen geldt ‘meedoen is belangrijker dan uitlopen’, dus een klein stukje wandelen is al prima. De 40MM is er om saamhorigheid te bevorderen met alle mensen in de minder bedeelde landen. Alle betrokkenen (wandelaars, sponsors, vrijwilligers) doen hier graag een stapje meer voor. 
Om alvast in de agenda te zetten: de 48e 40MM: zaterdag 15 mei 2021.

40MM wandelt voor ontwikkeling 2 40MM wandelt voor ontwikkeling 2
40MM wandelt voor ontwikkeling 40MM wandelt voor ontwikkeling