Stichting Kerstactie Westfriesland zorgt voor goed gevulde kerstpakketten

Lichtpuntje in moeilijke tijden voor minima

HOORNGIDS | Stichting Kerstactie Westfriesland bestaat inmiddels negen jaar en dankzij de hulp van een grote groep vrijwilligers en een aantal vaste sponsors loopt de kerstactie inmiddels als een geoliede machine. Dat de actie dit jaar misschien wel extra hard nodig is, blijkt uit het feit dat sinds de inschrijving medio september van start ging, het maximale aantal van 250 gezinnen inmiddels is bereikt. 

De werkloosheid is flink gestegen, vele bedrijven gaan failliet. Elk gezin heeft zijn eigen (vaak schrijnende) verhaal waardoor de financiële problemen zijn ontstaan. Voor Stichting Kerstactie Westfriesland is het belangrijk om te benadrukken dat kinderen hiervan in ieder geval nooit de dupe mogen zijn.

Coronamaatregelen
In verband met de geldende coronamaatregelen zijn voor de organisatie wel enkele aanpassingen nodig. Zo vergadert het bestuur online en worden de pakketten met kleinere groepjes vrijwilligers ingepakt. Bij het bezorgen van de pakketten zullen de chauffeurs zoveel mogelijk een mondkapje dragen.

Inzameling supermarkten en Albert Heijn cadeaukaarten Sponsorloterij
Leden van de Sponsorloterij ontvangen een Albert Heijn cadeaukaart twv € 12,50. Wie de kaart zelf niet gebruikt kan deze schenken aan Stichting Kerstactie Westfriesland, hiermee kunnen veel producten worden aangeschaft voor in de kerstpakketten (voor inleveradressen zie de website). Ook de jaarlijkse inzamelingen bij supermarkten kunnen met wat aanpassingen voor een groot deel gelukkig toch doorgaan. Vrijwilligers spreken het winkelend publiek vrijblijvend aan met de vraag of zij 1 of meerdere producten extra willen aanschaffen die kunnen worden gebruikt om de kerstpakketten samen te stellen. Uiteraard zal ook hierbij rekening worden gehouden met de coronamaatregelen.
De vrijwilligers zullen staan op:
zaterdag 21 november tussen 10.00 - 16.30 uur bij Albert Heijn Enkhuizen
zaterdag 28 november tussen 9.30 – 16.00 uur  bij Spar Amsen Hoogwoud.

Goed gevuld kerstpakket 
Stichting Kerstactie Westfriesland werd in 2011 opgericht, met als missie om gezinnen met jonge kinderen die tegen de armoedegrens leven, een fijn kerstfeest te bezorgen. Elk jaar ontvangen de gezinnen die zich hebben aangemeld, rond de kerstdagen een goed gevuld kerstpakket. Naast basis levensmiddelen bevatten de pakketten kleine cadeautjes en verzorgingsmiddelen (bijvoorbeeld een tandenborstel voor de kinderen).
Om aan de voorwaarden te voldoen moet een gezin woonachtig zijn in Westfriesland, er moet minimaal 1 kind tot 14 jaar thuis wonen en er moet een bewijs worden getoond van bijvoorbeeld bijstand, schuldsanering of Voedselbank. 
Voor meer informatie kijkt u op de website www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl (http://www.stichtingkerstactiewestfriesland.nl) Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven: www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland (http://www.Facebook.com/Stichtingkerstactiewestfriesland)

Het zeskoppige bestuur Stichting Kerstactie Westfriesland  vlnr staand Mark Floris - Nadine Korringa - Ruud Heijtinkg en vlnr zittend Chantal de Hoop - Manon Kleijn - Heidi Buysman. Het zeskoppige bestuur Stichting Kerstactie Westfriesland vlnr staand Mark Floris - Nadine Korringa - Ruud Heijtinkg en vlnr zittend Chantal de Hoop - Manon Kleijn - Heidi Buysman.
Inzameling supermarkt Deka Inzameling supermarkt Deka
Inpakken kerstpakket Inpakken kerstpakket