Krijgt Hoorn College van PvdA, Groen Links, CDA en VOCH?

ingevoerd op 10-3-2006

De nu nog collegepartijen VVD en D66 lijken vooralsnog weinig kans te maken op een wethouder in het nieuwe Hoornse College van B&W. Donderdagavond vond het eerste overleg plaats waarbij de uitslag van de verkiezingen uiteraard een belangrijke rol speelde. PvdA-wethouders Van Es zal komende maandag eerst verder praten met VOC Hoorn, CDA en Groen Links.

Bij de verkiezingen van dinsdag steeg de VOC Hoorn van 3 naar 6 zetels en won de PvdA 2 zetels (nu 11) waardoor zij zelfs een kleine meerderheid kunnen vormen. De PvdA, die niet om de winst van VOC Hoorn heen kan, wil echter graag ook Groen Links en CDA in het College.

Overigens heeft de PvdA nog een andere klus te klaren. Mag Wethouder Tonnaer weer aantreden in het nieuwe College? PvdA-Campagneleider Wagemaker, die niet meer terug wil keren als raadslid, maar wel wethouder wil worden, maakte in een felle reactie in het Dagblad voor West-Friesland van woensdag al duidelijk dat Tonnaer niet meer terug moest komen in het College. Hij vond de 1366 voorkeurstemmen op Tonnaer ”niet veel” gezien de uitgebreide campagne.

Reacties
Reactie: (Gerrie)
14-3-2006, 13:59
Nu even je rug rechthouden Tedje van Es. Dus gewoon met de VOC zaken doen en niet met de verliezers marchanderen.

Reactie: (Edkar)
14-3-2006, 06:54
VOC en PvdA hebben samen ook al een meerderheid. Waaromdan met 4 partijen een college vormen. Het volk heeft toch gesproken. Pas als VOC en PvdA er samen niet uitkomen moeten andere partijen weer in beeld komen.

Reactie: (devries)
13-3-2006, 16:17
Tja, dat wordt dus PVDA,CDA en GL, VOC mag wel meepraten ik moet het nog zien..... CDA geeft verloren hoor die nodig je dan toch als laatste uit net als de VVD en D66 !