Eerste bomen geveld aan Westerdijk in Hoorn

16-11-2020

HOORNGIDS | Een flink uit de kluiten gewassen team professionals is vanmorgen begonnen met het neerhalen van de veelbesproken Canadese populieren aan de Westerdijk. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is de klus morgen geklaard. 

Met groot materieel zijn de mensen van het gespecialiseerde bedrijf doende om zo efficiënt mogelijk hun taak uit te voeren. De grote takken worden verwijderd met een grote kraan (zie onderstaand filmpje), waarna de versnipperaar moet zorgen dat er niets van over blijft. Aansluitend worden de stammen aangepakt, die stuk voor stuk zullen worden vervoerd naar een houtzagerij waar men het hout zal gaan gebruiken om er nuttige voorwerpen van te maken. 

Morgen klaar
De mensen die er rond lopen zijn ervan op de hoogte dat er het nodige aan is voorafgegaan. Dat konden ze ook zien aan de op de bomen geplaatste kruizen en de bevestigde pamfletten. Maar zij doen alleen maar hun werk. Als de weersomstandigheden niet drastisch omslaan, en daar ziet het niet naar uit, zal vandaag de helft van de 13 hoge bomen zijn geveld. Morgen volgt de rest, waarna het aan de gemeente Hoorn en de Alliantie Markermeerdijken is om invulling te geven aan de opengevallen ruimte. Het plan is dat er 20 nieuwe bomen zullen worden geplant van uiteenlopende grootte.

Bomen Westerdijk gaan om 3 Bomen Westerdijk gaan om 3
Bomen Westerdijk gaan om 1 Bomen Westerdijk gaan om 1
Bomen Westerdijk gaan om 6 Bomen Westerdijk gaan om 6
Gekapte populieren Westerdijk 16 november 2020 Gekapte populieren Westerdijk 16 november 2020
Gekapte populieren Westerdijk 16 november 2020 3 Gekapte populieren Westerdijk 16 november 2020 3
Gekapte populieren Westerdijk 16 november 2020 4 Gekapte populieren Westerdijk 16 november 2020 4