Compensatie voor inwoners met hoge zorgkosten

Hoge zorgkosten, laag inkomen? Vraag compensatie aan. Regeling loopt tot eind 2020.

HOORNGIDS | Alleen dit jaar kunnen Hoornse inwoners met hoge zorgkosten en een kleine portemonnee nog compensatie bij de gemeente aanvragen. De compensatie is een bedrag van 240 euro. De regeling is dit jaar voor het laatst en wordt op 1 januari 2021 afgeschaft. Aanmelden voor de compensatieregeling van de gemeente Hoorn kan op  www.hoorn.nl/compensatieregeling  (http://www.hoorn.nl/compensatieregeling )

Wanneer komt u in aanmerking voor de compensatieregeling?
- U bent 18 jaar of ouder en woont in de gemeente Hoorn
- U bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit of een geldig verblijfsdocument
- Uw eigen bijdrage aan zorgkosten ligt in 2020 hoger dan het wettelijk verplicht eigen risico van € 385,-
- U maakt in 2020 geen gebruik van het Univé Gemeentepakket zorgverzekering
- U heeft een laag inkomen. Dit kunt u controleren op https://www.hoorn.nl/compensatieregeling (https://www.hoorn.nl/compensatieregeling)

Regelingen
De gemeente Hoorn heeft naast deze regeling ook andere regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Zoals de gemeentelijke zorgverzekering, bijzondere bijstand of een studietoeslag voor inwoners met een beperking. Deze regelingen zijn bedoeld voor onder meer mensen met een bijstandsuitkering, ouderen met AOW en geen of een klein pensioen. De gemeentelijke professionals helpen u graag verder en denken mee over de mogelijkheden voor uw situatie. U vindt hun contactgegevens op de website. Kijk voor alle informatie, ook de landelijke regelingen, op www.hoorn.nl/laaginkomen (http://www.hoorn.nl/laaginkomen)

Euro's Euro's