Na rekenfout nu nieuw ontwerp als alternatief voor de tuborotonde

Digitale Commissievergadering 17 november

HOORNGIDS | De turborotonde behoeft een verandering om de doorstroming van het verkeer van en naar de A7 te verbeteren. Er is een paar jaar geleden besloten daar verkeerslichten te plaatsen en drie rijstroken heen en weer te realiseren. Door een rekenfout is het ontwerp niet de oplossing die bedoeld was. Voorgesteld wordt om het ontwerp voor een gelijkvloerse kruising goed te keuren welke nu door experts is uitgedacht.

Een aantal commissieleden maakt duidelijk dat zij geen expert zijn op dit gebied en denken te moeten vertrouwen op deskundigen. Ondanks de fout die eerder door de deskundigen is gemaakt.

Jan Kollen (PvdA) is nog wel nieuwgierig naar de kosten van de financiering van de rotonde. Wat betekent de huidige oplossing voor het verkeer in de toekomst, wanneer de stad en het stadsstrand meer mensen zullen aantrekken. Wat gaat er gebeuren met de mooie fietsverbinding die er nu nieuw ligt bij de Berkhouterweg? Ook de aanleg van de Carbasiusweg staat een paar fracties als een grote wens voor ogen.

Wethouder van verkeerszaken Samir Bashara kan een aantal fracties geruststellen en de schadevergoeding voor het verkeerde advies is in der minne geschikt, zodat dure proceskosten niet aan de orde zijn. De goede fietsverbinding loopt geen gevaar. Hij is het eens met het voorstel om verkeer op de A7 met goede afslaginformatie in te richten, zodat bezoekers aan de Bangert en Oosterpolder niet de afslag naar de rotonde nemen. De wethouder zegt instanties te kunnen benaderen om deze suggestie daar neer te leggen.

Oplossen knelpunt Turborotonde Oplossen knelpunt Turborotonde