Alliantie Markermeerdijken start nieuwe campagne

Maak kennis met de Kapitein van het Markermeer

HOORNGIDS | De nieuwe campagne van de Alliantie Markermeerdijken gaat van start. Hoog tijd om kennis te maken met een nieuw lid van het team: de Kapitein van het Markermeer.

Kapitein van het Markermeer
Rohald Terbijhe komt uit Monnickendam. Hij kent de regio en de mensen, en vaart als de beste. En speciaal voor de campagne neemt hij nu de rol aan van Kapitein van het Markermeer. Een ervaren schipper die ‘woont’ op zijn zeilschip op het Markermeer. Samen met zijn hondje Bennie vaart hij de komende tijd langs de dijken. En gaat hij in gesprek met bouwers, bewoners, ondernemers en experts. Op zoek naar de mooie verhalen van de dijkversterking.

De campagne
De campagne bestaat uit verschillende onderdelen. Zo krijgt de kapitein twee eigen social kanalen op Facebook en Instagram, waar de Alliantie regelmatig nieuwe foto’s en video’s plaatst van zijn ontdekkingstocht. Ook is er een campagnewebsite en kom je de campagne ook in de buitenlucht tegen. Daarnaast worden in samenwerking met regisseur Bas Zwartepoorte een aantal verdiepende video’s gemaakt, waarin de dijkversterking steeds vanuit een ander thema belicht zal worden.
Wie benieuwd is naar de Kapitein van het Markermeer kan kijken op https://www.youtube.com/watch?v=iqv5Dzz6soM (https://www.youtube.com/watch?v=iqv5Dzz6soM)

Rohald Rohald