Eerste ervaringen mondmaskerplicht

DEEN positief: "stimuleren dragen mondmasker helpt"

HOORNGIDS | Vandaag is de mondkapjesplicht ingegaan en deze plicht geldt natuurlijk ook in de winkels van DEEN. Sowieso dragen vrijwel alle medewerkers een mondkapje. De medewerkers die uitgezonderd zijn van de mondmaskerplicht (om bijvoorbeeld medische redenen) zijn herkenbaar aan een door DEEN verstrekte button.

Positief
Vanzelfsprekend geldt de mondmaskerplicht nu ook voor de klanten van DEEN. Gelukkig is het grootste deel van de klanten al na het eerdere advies van de regering overgegaan tot het dragen van een mondmasker. De eerste ervaringen vandaag zijn dan ook positief.
De enkele klant die geen mondmasker draagt wordt aangesproken door de medewerkers en krijgt alsnog een gratis mondmasker van DEEN overhandigd. De ervaring laat zien dat deze klanten dan het mondmasker toch gaan dragen.

Vertrouwen
Met deze werkwijze is eerder ervaring opgedaan in Amsterdam, waar al eerder gestart is met het stimuleren van het dragen van mondmaskers door klanten en medewerkers. DEEN houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Indien nodig worden aanvullende maatregelen genomen, maar bij de supermarktketen vertrouwt men erop dat de mondmaskerplicht niet tot vervelende situaties zal leiden in de winkels van DEEN.

Medewerker DEEN met mondkapje Medewerker DEEN met mondkapje

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
4-12-2020, 19:40
Als iemand een bril draagt, ziet hij/zij bij het opzetten niets meer, doordat de glazen beslaan. Zo veilig zijn die mondkapjes dus niet.