Ruim € 40 duizend voor Pink Ribbon namens de klanten van DEEN

Quinty Trustfull neemt cheque in ontvangst

HOORNGIDS | De hele maand oktober was het borstkankermaand en traditiegetrouw waren bij supermarktketen DEEN roze boeketten bloemen in de winkel en in de webwinkel verkrijgbaar. Van ieder verkocht boeket doneerde DEEN € 2,50 aan Pink Ribbon. 

Daarnaast hadden klanten de mogelijkheid hun lege flessen in te leveren voor de stichting. Op deze manier hebben de klanten van DEEN dit jaar het prachtige bedrag van € 41.752,15 opgehaald. Op 1 december overhandigde Joost Deen een grote (1,5 meter) cheque aan Quinty Trustfull, o.a. één van de vaste presentatrices van het tv-programma Koffietijd. Zij zet zich al jaren in als ambassadeur voor Pink Ribbon. Vijftien jaar geleden verloor ze haar moeder aan de gevolgen van borstkanker.

Quinty Trustfull
Quinty Trustfull: “Deze tijd, met alle beperkende maatregelen rondom corona, is extra lastig voor borstkankerpatiënten. Behandelingen moeten soms alleen ondergaan worden, consulten gaan soms telefonisch en ook een knuffel van of met een naaste is lang niet altijd mogelijk. Ook voor Pink Ribbon zijn het lastige tijden, want door de aangescherpte maatregelen rondom corona konden veel evenementen en acties waarbij geld wordt opgehaald voor borstkankeronderzoek, niet doorgaan. We zijn daarom extra blij met de steun van partners zoals DEEN Supermarkten. Dankzij de jarenlange, succesvolle, boekettenactie, kunnen we ook in deze tijd blijven zorgen voor de borstkankerpatiënt. Dankjewel, namens mij en alle borstkankerpatiënten.” 

Onderzoeken
In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Mede dankzij de actie bij DEEN worden wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker gefinancierd. 
In 2020 zijn er twee nieuwe onderzoeken gefinancierd. Een onderzoek dat als doel heeft om te bepalen of een hoge dosis bestraling vóór de operatie in staat is om alle borstkankercellen te doden. En een onderzoek waarin er wordt gekeken naar wat er precies gebeurt bij het ontstaan van erfelijke borstkanker door een DNA-fout in het zo genaamde CHEK2-gen.

Spaarcampagne 
DEEN organiseerde in 2011 voor het eerst een spaarcampagne voor Pink Ribbon. Door de verkoop van mooie kookboeken heeft DEEN toen, samen met haar klanten, een cheque met een bedrag van maar liefst € 80.000,- mogen overhandigen. Ook zijn er, de afgelopen 7 jaar, iedere oktobermaand speciale Pink Ribbon boeketten verkocht door DEEN. Dit jaar is de flessenactie hieraan toegevoegd. Samen met haar klanten heeft DEEN in de afgelopen 7 jaar het mooie bedrag van ruim € 226.000 kunnen doneren voor borstkankeronderzoek. 

Op de foto: Quinty Trustfull en Joost Deen 

Overhandiging cheque door Deen Overhandiging cheque door Deen