Kandidaten gezocht voor opleiding tot data center technician

Gratis omscholingstraject voor 12 kandidaten

HOORNGIDS | De gemeente Hoorn zoekt twaalf kandidaten voor een gratis omscholingstraject tot data center technician. Kandidaten zijn bij voorkeur werkzoekenden of mensen uit Hoorn die op korte termijn hun baan dreigen te verliezen. Het gaat om een opleiding van 20 weken die start in februari 2021. Er is plek voor 12 deelnemers die na de opleiding grote kans op een baan hebben. Aanmelden kan tot en met 15 januari  2021.

De opleiding tot data center technician is een initiatief van de gemeente Hoorn, in samenwerking met Microsoft, opleiders ITPH en ROC Horizon college en leerwerkbedrijf WerkSaam. De opleiding wordt ook betaald door de samenwerkende partijen. Wethouder Kholoud Al Mobayed (Socale Zaken en Arbeidsmarkt): ”Er is in onze regio veel vraag naar goed opgeleide data center technicians. Het mes snijdt dus aan twee kanten: werkgevers vinden goed opgeleid personeel en kandidaten maken na het afronden van de opleiding grote kans op een baan.”

Kandidaten
De gemeente Hoorn zoekt werkzoekenden of mensen uit Hoorn die hun baan dreigen kwijt te raken en die zich willen laten omscholen. Kandidaten moeten minimaal MBO werk- en denkniveau 3 hebben, bij voorkeur in de richting techniek of ICT. Verder moeten kandidaten werk gestructureerd en zorgvuldig kunnen uitvoeren, is een goede kennis van Nederlands en Engels belangrijk en moeten zij bereid zijn om buiten school ook behoorlijk wat tijd in zelfstudie te investeren.

Meld je aan voor een webinar
Woon je in Hoorn, Blokker of Zwaag en heb je interesse en wil je meer weten over het omscholingstraject tot data center technician? Meld je dan aan voor het webinar over de opleiding  op 15 december om 11.00 uur. Meer informatie over de opleiding staat op de website https://bit.ly/3g3x3Qw (https://bit.ly/3g3x3Qw)

Microsoft Microsoft