Kamermuziek in Oosterkerk

03-12-2020

HOORNGIDS | In de eigen concertreeks van de Oosterkerk komt op zaterdag 12 december het duo Sabine Wüthrich (sopraan) en Daniël Kramer (piano) naar Hoorn. Zij brengen onder het motto ‘Voel je goed in Hoorn’ een gevarieerd programma met werk van onder andere Schumann, Beethoven, Händel en Mozart. Aanvang 20.00 uur. 

Sopraan Sabine Wüthrich en pianist Daniël Kramer zijn trouwens geen onbekenden in de Oosterkerk. Beiden waren enkele jaren achtereen al te horen tijdens het Kamermuziek Festival Hoorn. Daniël Kramer was onlangs nog te zien in het zondagprogramma van Paul Witteman.

Sabine en Daniël 
De Zwitserse sopraan Sabine Wüthrich studeerde eerst aan de Hochschule für Musik in Bern en later aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij in 2004 succesvol haar Masterdiploma uitgereikt kreeg. Zij won verscheidene prijzen; in 2007 de eerste prijs op de Nederlandse Vocalistenpresentatie (voormalig Erna Spoorenberg concours). Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia. Zijn liefde voor muziek werd al op de muziekschool aangewakkerd. Zijn Masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding.

Programma
Op het programma voor 12 december staat onder andere ‘Dichterliebe’ van Robert Schumann. Verder zijn er aria’s van Friedrich Händel en Wolfgang Amadeus Mozart te horen en worden sonates van Ludwig van Beethoven uitgevoerd.
Kaarten voor dit concert kosten € 22,50 (incl. consumptie to go, volgens coronaregels). Reserveren op naam is verplicht. Dat kan via www.oosterkerkhoorn.nl (http://www.oosterkerkhoorn.nl) en vervolgens in het menu kiezen voor ‘kaartverkoop’. Elke reservering wordt bevestigd. Telefonisch kaarten bestellen kan via 0623253503.

Sabine en Daniel Sabine en Daniel