Minimale verhoging drinkwatertarieven

Drinkwaterbedrijf PWN stelt tarieven 2021 vast 

HOORNGIDS | PWN heeft de nieuwe drinkwatertarieven voor 2021 vastgesteld. Komend jaar betalen klanten gemiddeld € 1,33 per 1.000 liter drinkwater en € 58,78 inclusief 9% btw voor het vastrecht. Voor een gemiddeld huishouden is de drinkwaterfactuur ongeveer € 2,64 euro per jaar meer dan in 2020.

Het tarief van ons drinkwater wordt bepaald door de kosten die nodig zijn om het drinkwater te maken en te leveren. De afgelopen jaren heeft PWN maatregelen ingezet voor een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering en kostenbesparing. De lichte stijging is een gevolg van kostenstijgingen waarmee PWN te maken heeft, zoals inflatie en hogere personeelskosten. Gemiddeld betaalt een huishouden voor een heel jaar drinkwater in 2021 € 191,76, dit is € 2,64 (exclusief belasting op leidingwater en btw) meer dan in 2020, een stijging van 1,4%. De komende jaren blijft PWN inzetten op effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering en kostenbesparing.
 
Betrouwbaar drinkwater 
In 2021 blijft PWN sturen op een effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering. Tegelijkertijd investeert het drinkwaterbedrijf in de zuiveringstechnieken en in het onderhoud van het leidingnet. Die investeringen zijn nodig om ook in de toekomst altijd voldoende drinkwater te kunnen blijven leveren. Zo’n 600 medewerkers zorgen er samen voor dat de klanten altijd en overal in het voorzieningsgebied kunnen rekenen op betrouwbaar drinkwater. Jaarlijks levert PWN ruim 111 miljoen kubieke meter drinkwater aan bijna 816.000 consumenten, bedrijven en instellingen. Dit gebeurt via een drinkwaterleidingnet van ruim 10.000 kilometer lang, ongeveer een kwart van de omtrek van de wereld.
Kijk op www.pwn.nl/tarieven (http://www.pwn.nl/tarieven) voor het volledige tarievenoverzicht en de waterbesparingstips.     

Water uit de kraan PWN Water uit de kraan PWN