Veilig winkelen in december

04-12-2020

HOORNGIDS | Rond de feestdagen is het elk jaar drukker dan anders in de winkels. Om het winkelen voor iedereen veilig en gezellig te houden, is het dit jaar extra belangrijk dat we met elkaar zorgen dat het niet te druk wordt.

Openingstijden binnenstad
In de binnenstad zijn de winkels over het algemeen als volgt geopend: maandag 11.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot zaterdag 9.00 tot 18.00 uur, donderdag koopavond tot 20.00 uur en elke zondag in december van 12.00 tot 17.00 uur. Winkeliers hebben zelf de keuze om hiervan af te wijken. Kijk voor u gaat dus of de winkel echt open is. De rustigste momenten in de stad zijn doordeweeks en ’s ochtends.

Parkeren
Tot 12.00 uur parkeert u gratis in de parkeergarages bij ’t Jeudje en Schouwburg Het Park. U kunt op zondagen in december ook gratis parkeren aan de Lambert Meliszweg, Pelmolenpad, RAC-locatie, Transferium, Vale Hen en in parkeergarage ’t Jeudje en parkeergarage schouwburg Het Park.

Tips om drukte te voorkomen
Ga zoveel mogelijk alleen naar de winkels, maak thuis alvast een lijst van wat u nodig heeft zodat u zo efficiënt mogelijk winkelt, denk alvast na over de feestdagen, zodat u niet alles op het laatste moment hoeft te doen.

Veilig winkelen
Was uw handen voor en na het winkelen. Een mondkapje is verplicht in de winkels. Houd 1,5 meter afstand van anderen en geef elkaar de ruimte. Betaal zoveel mogelijk met pin of contactloos.
Veel winkels bieden de mogelijkheid om online inkopen te doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.warenhuishoorn.nl (http://www.warenhuishoorn.nl) Zo steunt u de lokale ondernemers. Bezorgen is gratis in postcodes die met 16 beginnen.

Koop uw boodschappen lokaal en veilig op de markt
De marktondernemers staan ook in de decembermaand voor u klaar. Op de Hoornse markten zijn allerlei bijzondere producten te vinden waar u thuis van kunt genieten. Doe uw boodschappen ook op de markt veilig; op 1,5 meter en op een rustig moment zoals de ochtend. Er is voldoende ruimte tussen de kramen om afstand te houden tot anderen. Steun uw lokale ondernemers en koop uw boodschappen op de markt.

Dinsdag: Betje Wolffplein, Kersenboogerd
U kunt hier terecht voor vis, groenten en fruitproducten, kruidenierswaren, Vietnamese loempia’s, benodigdheden voor uw huisdier, horloges, dameskleding en kinderkleding.

Woensdag: Risdam, de Huesmolen
Er staan verschillende kramen met onder andere: vis, groente en fruit,  boter, kaas en eieren, brood, koek en banket, noten en zuidvruchten, Vietnamese loempia’s en dameskleding.

Zaterdag: binnenstad
Op de zaterdagmarkt staan wekelijks zo’n 45 marktondernemers voor u klaar met uiteenlopende producten. U kunt hier terecht voor wekelijke boodschappen zoals kaas, groente, fruit, vis en noten. U koopt er ook olijfolie, Surinaams eten, honing, puzzels, sieraden, huishoudelijke producten en nog veel meer.

Veilig winkelen in december Veilig winkelen in december