Borstenmasseur

Column Wally Ooms in Hoorns Nieuwsblad

Wie regelmatig de sauna bezoekt kent er de ontspannen sfeer. Een paar uurtjes voor jezelf, effe geen gedoe, goed voor lichaam en geest. Na mijn saunagang was ik gezeten tegen een glaswand in de ontspanningsruimte, waar aan de andere kant twee dames van middelbare leeftijd zaten. Het volgen van hun conversatie was geen enkel probleem. Veelal zijn de gesprekken niet interessant genoeg en verdiep je je in je tijdschrift, maar het gesprek tussen de dames, die Rie en Els bleken te heten, ging over borsten. Al sinds mijn eerste puberale gewriemel in het fietsenhok een onderwerp dat mij zeer na aan het hart gaat.

Professional
Het werd extra interessant toen Rie duidelijk maakte aan Els dat ze, net als zij, haar borsten zou moeten laten masseren. Waar ze aan toevoegde dat ze dat door een professional liet doen. Iemand die ervoor doorgeleerd had. De verbazing van Els was te zien en ook te horen. Een net niet onderdrukte kreet ontsnapte haar lippen. Haar ”maar je laat toch niet een vreemde .....” werd gesmoord met een ”nee, nee, nee, zo gaat dat niet.” Waarna Rie uitvoerig vertelde hoe ze bij deze man, deze professional, beland was. Ik ging er eens goed voor zitten, in het volle besef dat ik deelgenoot was van een leerzame ontboezeming. Jammer dat mijn notitieblok of telefoon niet voorhanden was. De professional bleek iemand uit de kennissenkring van Rie. Iemand die het belang kent van een goede massage en die ook heeft kunnen duidelijk maken dat de heilzame werking ertoe leidt dat de borsten er steviger en gezonder door worden. Els hield zich in en Rie vervolgde, waarbij ze vertelde over spierweefsel in de borsten en bloedcirculatie die pas goed tot stand komt door een goeie massage, zodat er geen ophoping van toxines en hormonen komt. Even vermoedde ik een demonstratie, maar zover kwam het niet.

Geen beha
Rie voegde er nog aan toe dat beha’s eigenlijk uit den boze zijn. En beugelbeha’s al helemaal. Vanwege het metaal dat de energiestroom in de borst zou verstoren. Ze had het advies gekregen haar beha’s maar te gebruiken als decoratieve plantenbak. De dames begaven zich weer naar de suanacabines, waarna ik langdurig bleef mijmeren. Over mijn eigen leven en de opleidingen die ooit de revue zijn gepasseerd. Alle moeite die je je hebt getroost om tot een beroep te komen waar je voldoende geld mee kon genereren om een goed leven te kunnen leiden. Mijn hele werkzame leven ben ik bezig geweest met de meest uiteenlopende activiteiten, waarvan ruim 40 jaar als ondernemer. Met alle stress van dien. Met alle risico’s die daarmee gepaard gaan.
En dan kom je er nu na al die jaren van inspanning achter dat je met een potje massageolie en je blote handen je dagelijks brood had kunnen verdienen en datgene doen waar je grootste interesse naar uit gaat. Ik ga troost zoeken bij twee hele grote uithuilborsten.

Borstenmassage Borstenmassage