Stadsgesprek standbeeld J. P. Coen

Digitale Gemeenteraadsvergadering 8 december

HOORNGIDS| Het eerder door het college van B&W voorgenomen plan om een stadsgesprek te organiseren rond het standbeeld van Jan Pietersz Coen is door een burgerinitiatief nog sterker naar voren gekomen. Rik Meester heeft daartoe 1200 steunbetuigingen weten te verzamelen.

In het voorstel van het burgerinitiatief wordt gevraagd de discussie niet te beperken tot het beeld, maar het ook te hebben over ongelijke kansen, racisme, discriminatie en gevoelens van uitsluiting. In een goedgeorganiseerd stadsgesprek zal iedere burger een gelijke inbreng kunnen hebben. Meester is ervan overtuigd dat wanneer je medeverantwoordelijk wordt, het inlevingsvermogen groter zal worden en het bewustzijn naar een hoger niveau gebracht.

Omdat Rik Meester niet kon inspreken bij de digitale zitting, verwoordde griffier Menno Horjus, wat de bedoeling van het burgerinitiatief is. Robert Vinkenborg (HOP) vraagt zich af waarom de vraag van dhr. Meester niet direct leidt tot een referendum. Het college stelt voor om dit te betrekken bij het stadsgesprek.

Menno Horjus Menno Horjus