Toekomstvisie Kersenboogerd, veiligheid als aandachtspunt toegevoegd

Digitale Gemeenteraadsvergadering 8 december

HOORNGIDS | Het eerder in een commissievergadering behandelde viersporenplan voor de aanpak van problemen in de Kersenboogerd werd weer bespreekpunt. Een aantal fracties meent dat er een vijfde spoor aan toegevoegd moet worden, namelijk veiligheid. Het is voor de bewoners van de Kersenboogerd een belangrijke zaak. De DRP wil er aan toevoegen dat verpaupering moet worden voorkomen en dat zou kunnen worden gevonden in waar wenselijk is over te gaan tot sloop en nieuwbouw.

De Kersenboogerd is niet afgemaakt en heeft nog een weeffout, vindt Roy Drommel (GroenLinks). Burgemeester Jan Nieuwenburg verklaart dat er nieuwe plannen zijn voor handhaving en veiligheid, ook voor de Kersenboogerd. Hij zegt de raad toe daar volgend jaar op terug te komen. Het amendement waarin de veiligheid het vijfde aandachtspunt wordt krijgt een meerderheid van de stemmen en ook de voorgestelde toekomstsvisie krijgt een akkoord van de raad.

Het amendement van de DRP haalde het niet. De meerderheid vindt dat het nu nog te vroeg is om al aan sloopplannen te denken. 

Burgemeester J. Nieuwenburg Burgemeester J. Nieuwenburg