Jaarlijkse belastingverordening Hoorn is door de gemeenteraad vastgesteld

Digitale Gemeenteraadsvergadering 8 december

HOORNGIDS | Eigenlijk was het de bedoeling de Hoornse belastingverordening tijdens een commissievergadering voldoende te bespreken om het in de raad als hamerstuk te behandelen. Er is echter behoefte om een en ander toch aan te passen.

Hoorn Lokaal ziet nog steeds graag dat de hondenbelasting wordt afgeschaft. De reclamebelasting is voor sommige fracties een struikelblok. Menno Jas (DRP) maakt duidelijk dat naar zijn overtuiging de gemeente Hoorn op dit punt onwettig bezig is. De PvdA sluit zich hierbij aan.

De reclamebelasting zoals voorgesteld door het college heeft een juridische grond volgens wethouder Arthur Helling. Het gemeenteorgaan stelt de belastingverordening vast, geeft hij als antwoord op de vraag of het juridisch in orde is. Arnica Gortzak (PvdA) vindt dit geen antwoord op die vraag en blijft aandringen. Wethouder Helling is van mening de vraag beantwoord te hebben. 

De verordening krijgt een meerderheid van stemmen. De motie over de hondenbelasting werd met een ruime meerderheid van de stemmen aangenomen.

Belastingverordening is vastgesteld Belastingverordening is vastgesteld