Volkskerstzang maar dan anders

Met kerstboodschap van de burgemeester

HOORNGIDS | De Volkskerstzang in de Oosterkerk op kerstavond is al jarenlang een traditie in Hoorn. Veel bezoekers vinden het elk jaar weer heerlijk om bekende liederen te zingen zoals ’Stille Nacht’ en ’Komt allen tezamen’. Kortom: een sfeervolle avond met heel veel samenzang. Helaas zet het coronavirus daar een streep doorheen. Een fysieke Volkskerstzang is dit jaar simpelweg uitgesloten.

De organisatie heeft nagedacht over een alternatief dat ook door kan gaan tijdens de huidige lock-down. Dat is de VolkskerstSTREAM geworden. Een programma dat op kerstavond volledig online te volgen zal zijn, gewoon thuis op de bank via de computer, laptop, tablet, mobiel of televisie. 

Voor de hele stad
De volkskerststream wordt georganiseerd door de Nederlands Gereformeerde Kerk, maar is een gebeuren voor de hele stad. Zo komen Hoornse burgers aan bod die vertellen over hun gevoel over kerst dit jaar en zal de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg, in deze bijzondere tijd een kerstboodschap uitspreken. Daarnaast ook traditionele elementen zoals het bijzondere Bätz-orgel van de Oosterkerk. Er is een klein gelegenheidskoor die mooie Christmas Carols zal zingen en natuurlijk ontbreekt ook dit jaar het Bijbelse kerstverhaal niet. Daarnaast verleent de bekende close-harmony groep ‘Hale Bopp 4’ uit Andijk haar medewerking aan het programma. Zij zingen op locatie prachtige herkenbare kerstliederen die u thuis gewoon kunt meezingen.

Hoop
Het centrale thema zal zijn ‘Hoop’ en dat is iets wat we zeker in deze bijzondere tijd goed kunnen gebruiken. Beleef ook het Licht van Kerst en bekijk op kerstavond 24 december vanaf 20.00 uur het programma op www.volkskerststream.nl (http://www.volkskerststream.nl) Inloggen kan al vanaf 19.55 uur.

Hale Bopp4 Hale Bopp4