Lantaarnpalen met laadmogelijkheid gewenst in Hoorn

Bestaande lantaarnpaal wordt tevens elektrische laadpaal

HOORNGIDS | De lokale politieke partijen VOCHoorn en HOP hebben schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de invoering van een combi elektrische laad- en lantaarnpaal in Hoorn. VOCHoorn en HOP menen dat als gevolg van de groei van het aantal elektrische auto’s de vraag naar elektrische laadpalen in de publieke ruimte enorm zal toenemen met als gevolg dat het rustige en historische straatbeeld in de binnenstad onder druk komt te staan. Hieronder is de volledige brief aan het college te lezen.

Geacht college,
De gemeente Alkmaar krijgt een wel heel innovatief snufje op de Voordam. Een bestaande lantaarnpaal wordt omgebouwd tot ’combipaal’ met laadpunten voor elektrische auto’s en bootjes. ”Dat creëert een rustiger straatbeeld in het stadscentrum en vergt minder ruimte”, aldus de gemeente. Alkmaar heeft de primeur, want is de eerste stad waar deze pilot wordt uitgerold. Het project is tevens een van de manieren waarop de gemeente Alkmaar invulling geeft aan de Europese klimaatdoelstellingen.
VOCHoorn en HOP zien dat het bezit en gebruik van elektrische auto’s snel groeit en vrezen dat de vraag naar elektrische laadpalen in de publieke ruimte enorm zal stijgen met als gevolg dat het rustige en historische straatbeeld in onze binnenstad onder druk komt te staan.
Dit brengt de fracties van VOCHoorn en HOP tot de volgende vragen:
1. Is het college op de hoogte van deze pilot die in Alkmaar wordt uitgerold?
2. Is het college bereid de uitslag van deze pilot met de Raad te delen?
3. Indien deze pilot succesvol blijkt te zijn, is het college dan bereid om deze combinatie van lantaarn- en laadpaal in Hoorn in te voeren?

VOCHoorn en HOP zien uw antwoorden met belangstelling binnen de geldende termijn tegemoet.
Met vriendelijke groet,
Aart Ruppert, fractievoorzitter VOCHoorn
Guido Breuker, raadslid HOP

Lantaarnpaal laadpaal Alkmaar Lantaarnpaal laadpaal Alkmaar