Koppelbedden voor Dijklander Ziekenhuis

Een prachtige oplossing voor de laatste momenten samen

HOORNGIDS | ”Een onrustige mevrouw hebben we samen laten slapen met haar partner. De hele nacht hebben ze hoofd tegen hoofd gelegen. Mevrouw overleed onverwachts in de ochtend. Mooi dat we zo’n laatste nacht hebben mogelijk gemaakt.” Dit voorbeeld bewijst de waarde van een koppelbed, aldus verpleegkundige Kristel Klein Meulekamp van het Dijklander Ziekenhuis. Het ziekenhuis kreeg twee koppelbedden van stichting Roparun. 

Een koppelbed is een bed met een speciale constructie waardoor je van twee losse bedden in een handomdraai een comfortabel tweepersoonsbed kunt maken. Op deze manier kunnen patiënten die kanker hebben in de laatste fase van hun leven dichtbij hun naasten zijn. Zo kunnen ze net als thuis elkaars hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen of samen naar muziek luisteren. De bedden kunnen ook worden ingezet als er door andere omstandigheden nabijheid van een naaste gewenst is, bijvoorbeeld na slecht nieuws of bij verwardheid.

Dichtbij
Kristel Klein Meulekamp, gespecialiseerd verpleegkundige van de verpleegafdeling Oncologie: ”Een koppelbed geeft de partner, familielid of dierbare de mogelijkheid om letterlijk dichtbij te zijn. Het is mooi dat ons ziekenhuis dit kan aanbieden aan de patiënt en zijn/haar naaste. Een prachtige oplossing voor de moeilijke momenten samen. Voor zowel locatie Purmerend als locatie Hoorn mocht het ziekenhuis een koppelbed van stichting Roparun in ontvangst nemen. We zijn stichting Roparun en alle deelnemers die zich voor dit doel inzetten zeer dankbaar.”

Koppelbed Koppelbed