Huis in brand aan het Keern in Hoorn

Zwaargewonde naar ziekenhuis gebracht

HOORNGIDS | Rond 12.15 uur in de nacht van donderdag op vrijdag is brand uitgebroken in een woning aan het Keern in Hoorn. Ambulance en traumahelikopter zijn opgeroepen.

De brandweer heeft opgeschaald naar de inzet bij grote brand. Er is sprake van een zwaargewonde. Brandweerlieden haalden een persoon uit de woning. Deze bleek niet meer aanspreekbaar. Reanimatie werd ingezet, waarna deze persoon met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. De politie meldt dat deze persoon de 43-jarige bewoonster van het pand is. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is zij ”in zorgelijke toestand” vervoerd.

Bewoners van naastgelegen huizen moesten uit voorzorg hun huis verlaten. Er is sprake van veel rookontwikkeling. Over de oorzaak van de brand valt nog niets te zeggen. Politie heeft de plek van de brand afgezet. De brandweer heeft zeven uur nodig gehad om de brand te blussen.

De brand betreft het huis waar op 4 oktober dit jaar een brandincident is voorgekomen en een man onder politiebegeleiding uit het huis is gehaald. Zie ook verwarde man aangehouden (https://www.hoornradio.nl/nw-7951-7-3812170/nieuws/brand_uitgebroken_in_woning_aan_het_keern_verwarde_man_aangehouden.html)

UPDATE:
De politie laat vrijdag (Eerste Kerstdag) weten een 48-jarige man te hebben opgepakt in verband met de brand. 


Foto’s: Inter Visual Studio

Brand aan het Keern Brand aan het Keern
Huis aan het Keern in brand7 Huis aan het Keern in brand7
Huis aan het Keern in brand1 Huis aan het Keern in brand1
Huis aan het Keern in brand3 Huis aan het Keern in brand3
Huis aan het Keern in brand4 Huis aan het Keern in brand4
Huis aan het Keern in brand5 Huis aan het Keern in brand5
Huis aan het Keern in brand6 Huis aan het Keern in brand6
De volgende ochtend na de brand De volgende ochtend na de brand