Coronavaccinatiepunt in Hoorn en/of Westfriesland

30-12-2020

HOORNGIDS | De fracties van VOCHoorn en de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP) doen een dringend beroep op het college van B&W Hoorn om zich uitermate in te spannen voor de realisatie van een coronavaccinatiepunt in Hoorn en/of Westfriesland. 

Voorlopig is het dichtstbijzijnde vaccinatiepunt in Alkmaar, hetgeen betekent dat personeel, werkzaam in de zorg, en wonende in Westfriesland, twee keer een dagdeel kwijt is aan het halen van de vaccinaties met BioNTech/Pfizer. Tijd die volgens de beide lokale politieke partijen beter besteed kan worden aan zorg. Om die reden is onderstaande brief verzonden naar het College van Burgemeester en Wethouders.

Geacht College,
De website rijksoverheid.nl meldt dat:
‘Vanaf maandag 4 januari worden de eerste uitnodigingen verstuurd. De eerste groep die wordt opgeroepen bestaat uit medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal.
Uiterlijk maandag 11 januari zal de GGD op 3 locaties in het land gaan vaccineren. Vanaf maandag 18 januari vindt het vaccineren plaats op 25 centrale locaties. Vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit 2 prikken. Tussen die 2 inentingen zit 3 weken. Er wordt 7 dagen per week gevaccineerd, met ruime openingstijden.’

VOCHoorn en HOP zijn verheugd dat het vaccineren nu eindelijk gaat starten, maar onze fracties maken zich ook ongerust. Voorlopig is het dichtstbijzijnde vaccinatiepunt in Alkmaar en dat betekent dat personeel, werkzaam in de zorg, en wonende in Westfriesland, 2 keer een dagdeel kwijt is aan het halen van de vaccinaties met BioNTech/Pfizer. Tijd die beter besteed kan worden aan zorg!

Dit brengt de fracties van VOCHoorn en HOP tot de volgende vraag:
1 Wil het college zich tot het uiterste inspannen om ervoor te zorgen dat er op zo kort mogelijke termijn een corona vaccinatiepunt in Hoorn en/of Westfriesland wordt gerealiseerd?
VOCHoorn en HOP zien uw antwoorden met belangstelling binnen de geldende termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Aart Ruppert, fractievoorzitter VOCHoorn
Guido Breuker, raadslid HOP

Vaccin corona Vaccin corona