Rustigste nieuwjaarsnacht sinds vele jaren

01-01-2021

HOORNGIDS | De getroffen coronamaatregelen en het vuurwerkverbod hebben tot resultaat gehad dat er geen noemenswaardige incidenten hebben plaatsgevonden tijdens de afgelopen nieuwjaarsnacht. Weliswaar werd het vuurwerkverbod op grote schaal genegeerd, maar dat leidde er niet toe dat ambulances moesten worden ingezet en ook grootschalig politieoptreden is uitgebleven.

De meeste mensen vierden de jaarwisseling in eigen kring met een bescheiden gezelschap, waardoor ook nachtelijke verplaatsingen uitbleven. Door de coronamaatregelen en het tijdig aangekondigde vuurwerkverbod bleef het behoudens kleine incidenten rustig en hoefde zelfs het Oogziekenhuis Rotterdam slechts één vuurwerkslachtoffer te behandelen, zodat de oogartsen tot hun genoegen ”de rustigste Nieuwjaarsnacht in jaren” konden beleven. 

Spoedeisende hulp
Op de afdeling Spoedeisende hulp zijn landelijk gezien aanmerkelijk minder patiënten binnengekomen, zodat aldaar geconstateerd kon worden dat ons dit jaar veel leed bespaard is gebleven. Ook de vrees dat het vuurwerkverbod juist tot meer slachtoffers zou leiden door illegaal vuurwerk is niet bewaarheid. Door de getroffen maatregelen is het doel van de regering om de zorg te ontzien in ieder geval geslaagd.

Vuurwerk man Vuurwerk man