Explosie fietstunnel Wognum landelijk nieuws

01-01-2021

HOORNGIDS | De enorme explosie gepaard gaand met een enorme vuurbal die oudejaarsavond te horen en te zien was in Wognum, waarbij grote schade is aangericht aan de fietstunnel onder de A.C. de Graafweg nabij de regiopost van de ambulancedienst, heeft geleid tot aandacht van de landelijke pers. Een team van Hart van Nederland was aanwezig om een impressie te kunnen maken en informatie in te winnen naar de toedracht. 

Inmiddels is een gespecialiseerd team doende met herstelwerkzaamheden en wordt de binnenzijde van de tunnel met hogedrukapparatuur ontdaan van de zichtbare gevolgen van de zeer hevige ontploffing, die veroorzaakt werd door een combinatie van zeer zwaar vuurwerk en vele tientallen liters benzine. 

Gevaarlijke mix
Een uiterst gevaarlijke combinatie, die ook vreselijk had kunnen aflopen voor de veroorzakers van deze zinloze vernielactie. De klap was zo hevig dat het nabijgelegen pand van de ambulancedienst schade heeft opgelopen. Getuigen hebben gemeld een zwarte personenauto te hebben gezien die na de vernielactie snel is weggereden. Ook zijn er opnames gemaakt van zowel de explosie als de wegrennende personen. 
De politie is op zoek naar getuigen en is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). De politie is met name op zoek naar beelden van weggebruikers met een dashcam.
De tunnel is tot nader order gesloten.

Fietstunnel Wognum na explosie 2 Fietstunnel Wognum na explosie 2