Trainersduo aan de slag bij Westfriezen

Joep Groen en Constantijn Schouten samen aan het werk in nieuw seizoen

HOORNGIDS | Terwijl op en langs de voetbalvelden weinig lijkt te gebeuren vanwege de coronamaatregelen wordt er achter de schermen hard gewerkt om klaar te zijn als het geliefde spelletje weer hervat kan worden. Bij de Zwaagse voetbalvereniging Westfriezen zijn alweer stappen gezet voor het nieuwe seizoen door de aanstelling van Joep Groen en Constantijn Schouten als trainers voor het seizoen 2021-2022.

De huidige trainer, Patrick Huisman, had al eerder laten weten de club na vier jaar te verlaten. In die afgelopen seizoenen speelde Westfriezen met wisselend succes en had net als alle andere sportverenigingen in het lopende seizoen te kampen met de onmogelijkheid tot spelen en kon derhalve ook geen kroon worden gezet op het spel dat eerder op de mat werd gelegd.

Het trainersduo
Joep Groen is bepaald geen onbekende bij Westfriezen. Hij heeft er jaren zelf gevoetbald en was als trainer actief bij Hauwert’65 en als assisent-trainer bij Hollandia. Constantijn Schouten trainde als laatste bij De Blokkers en heeft een rijke historie als voetbaltrainer bij o.a. de zaterdagamateurs van Ajax. Anand Jagdewsing, trainer van Hollandia, heeft alle vertrouwen in de samenwerking van de beide trainers: ”Gefeliciteerd met het binnenhalen van zoveel kwaliteit. Succes Westfriezen, Joep Groen en Constantijn Schouten.”

Remon Schaap blijft actief bij het tweede team. Seniorenvoetbal voorzitter Nico Bennis is tevreden dat het trainerskader is ingevuld voor het komende seizoen.

Joep Groen en Constantijn Schouten trainersduo Westfriezen Joep Groen en Constantijn Schouten trainersduo Westfriezen