Monumentenprijs Oud Hoorn voor het Huis met de drie Egeltjes aan het Achterom in Hoorn

11-01-2021

HOORNGIDS | De jaarlijkse monumentenprijs van Vereniging Oud Hoorn is gegaan naar het Huis met de drie Egeltjes, Achterom 3-5 in Hoorn. Een prachtig historisch pand met een rijke geschiedenis. Het pand is herbestemd naar zijn oorspronkelijke functie van woonhuis. 

Het verschil met de oorspronkelijke functie is dat er nu meerdere kleinere woningen, 14 stuks, in het pand zijn gerealiseerd met behoud van de monumentale waarden. 

Overhandiging
Normaal gesproken wordt de monumentenprijs uitgereikt tijdens de ledenvergadering van de vereniging. Dat liep vorig jaar natuurlijk anders. De overhandiging heeft eind vorig jaar alsnog plaatsgevonden. De prijs is uitgereikt door Jaap van der Hout, voorzitter van de vereniging Oud Hoorn, aan de heren Paul van Stralen en Bas Zuurbier, opdrachtgever/aannemer, in aanwezigheid van Boudewijn van Langen van architectenbureau TPAHGA.
Meer informatie over de rijke historie van het pand vindt u in de beeldbank van Oud Hoorn, die u via de website www.oudhoorn.nl (http://www.oudhoorn.nl) kunt bezoeken.

Monumentenprijs Oud Hoorn 2 Monumentenprijs Oud Hoorn 2
Monumentenprijs Oud Hoorn 1 Monumentenprijs Oud Hoorn 1