Hovocubo verliest in Madrid

Champions League wedstrijd tegen Inter Movistar 

HOORNGIDS | Om 12 uur vandaag trad het Hoornse Hovocubo in het kader van de Champions League in de Spaanse hoofdstad aan tegen het internationaal gelouterde Inter Movistar uit Madrid. Het team van trainer/coach Sander van Dijk speelde om een plaats te bemachtigen bij de laatste 16 in het toernooi. De wedstrijd eindigde in 6-2.

De Hovocubanen begonnen voortvarend en speelden gelijkwaardig aan de Madrileense opponent, maar de kentering in de wedstrijd kwam al snel doordat keeper Dave Stet een onschuldig ogende overtreding bestraft zag met een rode kaart. Er zat voor de coach niets anders op dan reservekeeper Levie Rood plaats onder de lat te laten nemen, waarbij deze direct geconfronteerd werd met de vrije trap voortkomend uit de overtreding van Dave Stet. De bal werd hard achter hem gedeponeerd zodat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. 

Hovocubo wenste daar het nodige tegenover te stellen, maar doelpunten bleven uit. Wel wisten de Spanjaarden nog tweemaal tot scoren te komen, waarna Hovocubo middels Hicham Aklalouch toch nog tegen wist te scoren zodat de 3-1 op het scorebord kwam. Beide teams wisten daarna weer het net te vinden (Mats Velseboer voor Hovo), waardoor met een stand van 4-2 er nog hoop was op een goed resultaat. Dat mocht jammergenoeg voor het strijdvaardige team uit Hoorn niet lukken. Inter Movistar wist nog tweemaal tot scoren te komen, zodat de eindstand 6-2 werd.

Inter Movistar - Hovocubo 16 januari 2021 Inter Movistar - Hovocubo 16 januari 2021