Lindendael gaat gebukt onder corona-uitbraak

16-01-2021

HOORNGIDS | Bij Lindendael, het verpleeghuis aan de Koepoortsweg in Hoorn, is sprake van een verhoogd aantal coronabesmettingen. Volgens Job Leeuwerke van Omring is niet exact aan te geven om hoeveel besmettingen het gaat, wel dat er sprake is van een verhoogd aantal. 

Geen reden voor paniek in ieder geval, al wil Leeuwerke er wellicht ten overvloede op wijzen dat Lindendael niet is afgesloten van de buitenwereld en dat bezoekers extra dienen te letten op de geldende voorschriften. Lindendael is dus niet op slot, wel zijn bepaalde afdelingen gesloten.

Mondkapje
Ook al heeft een bezoeker onderling met de cliënt afgesproken hoe ze met elkaar omgaan, knuffelen is uit den boze en de bekende voorschriften dienen te worden gerespecteerd. Waarbij het dragen van een mondkapje te allen tijde in alle ruimtes verplicht is. Voor vaste bezoekers is het slechts toegestaan om tweemaal per week een bezoek af te leggen. 
Het verzorgend personeel van Lindendael doet er alles aan om de verhoogde uitbraak te kunnen beheersen. Familie en andere betrokkenen worden met grote regelmaat op de hoogte gehouden.

Lindendael Koepoortsweg Lindendael Koepoortsweg