De polderchansons van de Mannen van Stavast

Hoorns trio brengt eerbetoon aan het betere lied

HOORNGIDS | Ze werden er weleens gek van, de Mannen van Stavast uit Hoorn. Altijd die vergelijkingen: Blöf, Acda & De Munnik, of zelfs Ramses Shaffy met een snufje Brel. Je wordt al snel in een hoekje gedrukt als je in je moerstaal zingt. Als het aan Cor Dol, Samir Bashara en Paul Luiken ligt, lijken de Mannen van Stavast nergens op. En dat laten ze graag horen via hun debuutalbum ‘Verplichte Nummers’. 

De Mannen van Stavast spelen al acht jaar onregelmatig op iedere locatie waar het betere Nederlandse lied gewaardeerd wordt. De Mannen van Stavast kun je  omschrijven als kleinkunst met een buiging naar de popmuziek. Polderchansons; bitterzoet en lekker in het gehoor.

Muzikale pareltjes
Op het album, geproduceerd door Ernst van Dusseldorp, staan vier muzikale pareltjes: het poppy ‘Beginnersgeluk’, de ballade ‘Betty Bakker’, het intieme familieportret ‘Simon aan het strand’ en het wat diepzinniger ‘Deze man hier’. De cd is te bestellen via een mail naar cor@kippenvelproducties.nl (mailto:cor@kippenvelproducties.nl) en kost slechts 7,50 euro, exclusief verzendkosten. Je kunt de nummers ook vinden via De Mannen van Stavast op Spotify of https://open.spotify.com/artist/5cdfggkIF6KlFeo1hYFHYY?si=DunEbtazQAy9bfm8PTymNw (https://open.spotify.com/artist/5cdfggkIF6KlFeo1hYFHYY?si=DunEbtazQAy9bfm8PTymNw)


De komende tijd zullen de verschillende nummers van De Mannen van Stavast met enige regelmaat te horen zijn bij HoornRadio. 

De Mannen van Stavast De Mannen van Stavast