Bundel van hartverscheurende poezie

ingevoerd op 16-3-2006

De Hoornse dichter Nico Sijs presenteert een nieuwe bundel met 27 gedichten. Land zonder Bruid is de titel van een hoogtepunt in het oeuvre van deze dichter. Sijs dicht in Land zonder Bruid over  gemankeerde liefde en de verscheurende eenzaamheid die dat veroorzaakt. Een ontbrekende muze, die poëtisch gestalte krijgt als engel, leidt ons door de labyrinten van een geest, waar woede en verdriet samenwonen. De lezer wordt uitgenodigd die poëtische weg te volgen. De gedichten zijn hartverscheurend, soms teder dan weer bitter.
Nico Sijs is in 1947 geboren in Spierdijk en woont al zo lang in Hoorn dat hij Horinees genoemd kan worden. Eerder verschenen van hem Een Beeld, proza; Een Wens, gedichten; Oerbrul, gedichten, Hartige Hapjes, gedichten en Als een Balletje, gedichten.
De bundel Land zonder Bruid is te bestellen op ravanche-ravage@hotmail.com en te verkrijgen in de Hoornse Boekhandel.

Reacties
Reactie: (Diana)
17-3-2006, 13:45
Land zonder bruid, bloem zonder spruit, leven zonder duit, hom zonder kuit, licht aan zonder uit, ketel zonder fluit, erin zonder eruit, lunch zonder fruit, noord zonder zuid, schreeuw zonder geluid, kraak zonder buit, modder zonder kluit, ontbijt zonder beschuit, liefde zonder bruid...