Hoorns Harmonie Orkest speelt Sjostakovitsj en Kleine Dreigroschenmusik

ingevoerd op 16-3-2006

Maar liefst twee concerten zal het Hoorns Harmonie Orkest o.l.v. Jacques van der Sterren in het weekend van 1 en 2 april ten gehore brengen. Hoogtepunt op zaterdagavond 1 april is de uitvoering van The Bolt van Dmitri Sjostakovitsj van wie wij dit jaar zijn 100e geboortejaar vieren. Het concert op zondag 2 april is een uitje voor het hele gezin met als hoogtepunt het verhaal van de Driestuiveropera van Kurt Weill in een muzikale uitvoering met vertelling. 

Het Hoorns Harmonie Orkest, 40 jaar jong, geeft dit jaar twee concerten met verschillende programma’s. Op zaterdagavond is het programma klassiek getint met werken van o.a Bach en als hoogtepunt The Bolt van Dmitri Sjostakovitsj. Verder wordt het Stadler Quintett van Mozart gespeeld door een klarinetsolist, onder begeleiding van een strijkkwartet. Na de pauze volgt een lichter programmma met als afsluiting de opzwepende Danse Bacchanale van Saint-Saëns.
 
Het concert op zondagmiddag biedt een gevarieerd programma voor het hele gezin. Centraal staat de muzikale vertelling, in het Nederlands, van de Driestuiversopera van Kurt Weill. Dit stuk vertelt het verhaal van de Londense boef Mackie Messer en zijn geliefde, Polly.
De Driestuiveropera wordt uitgevoerd door Het Hoorns Harmonie Orkest met medewerking van een verteller, een zangeres, een accordeonist, een pianist en een banjospeler. Het programma bevat verder speelse werken van o.a Sjostakovitsj en Saint-Saëns en tot slot een lied waaraan jong én oud actief plezier kunnen beleven.
Beide concerten vinden plaats in de Oosterkerk, Grote Oost 60 te Hoorn. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar. Op zaterdagavond begint het concert om 20.00 uur. Entree: € 7,50; donateurs en 65+ € 5,00 en kinderen t/m 12 jaar € 2,50. Op zondagmiddag begint het concert om 15.00 uur (duur ca. 1 uur). Entree: € 7,50; donateurs en 65+ € 5,00 en kinderen t/m 12 jaar gratis.