Eerste bewoners Siriusstraat nemen hun intrek

26-01-2021

HOORNGIDS | Na diverse vertragingen in de oplevering is het dan eindelijk een feit: de eerste bewoners hebben hun intrek kunnen nemen in de flat aan de Siriusstraat. Voorlopig gaat het nog om enkele mensen, eind maart moet de gehele flat bewoond zijn. 

Het officiële adres van de bewoners zal overigens niet de Siriusstraat zijn, maar de Noorderlicht. Dat is vanwege het feit dat de ingang van de huizen zich aan de achterzijde bevindt, alwaar de straat de naam Noorderlicht heeft gekregen.

De woongebouwen
De woongebouwen krijgen benamingen die in de sfeer van de buurt passen. Het eerste, nu bewoonde, gebouw krijgt de naam ’De Komeet’. Daarin bevinden zich 74 sociale huurwoningen die eind maart van dit jaar in gebruik worden genomen. 
Het volgende woongebouw, ’De Evenaar’, kent 81 sociale huurwoningen en zal nog voor de zomer van dit jaar in gebruik worden genomen. Aansluitend volgt ’De Meteoor’ met 43 sociale huurwoningen die ook voor de zomer van dit jaar gereed voor bewoning zullen zijn. Daarna volgt het woongebouw ’Eclips’ met 69 vrije sector huurwoningen waarvan de oplevering staat gepland voor het eind van dit jaar. 
Verderop in de planning staat dan nog het woongebouw ’Nova’ met 99 sociale huurwoningen dat in 2023 gereed moet zijn.

Noorderlicht (Siriusstraat) Noorderlicht (Siriusstraat)