Woningbouw Westerblokker: voorstel aangenomen

Digitale Gemeenteraadsvergadering 26 januari

HOORNGIDS| De gemeente Hoorn ziet geen reden om het bestemmingsplan ‘Westerblokker achter 143’ niet vast te stellen. Acht huishoudens in de buurt hebben bezwaar gemaakt, omdat zij vinden dat het ten koste zal gaan van hun woongenot. Bovendien menen zij dat dit bestemmingsplan indruist tegen eerder gemeentebeleid in soortgelijke gevallen. In het plan is opgenomen dat de doodlopende sloot daar zal worden doorgetrokken, waardoor er een natuurlijk scheiding gecreëerd wordt en de woningen deel zullen uitmaken van de Ermgardlaan.

Een nieuwe discussie werd niet toegestaan, maar stemverklaringen waren mogelijk. CDA vindt de argumenten van de gemeente flinterdun en is dus tegen. Ook fractie Tonnaer vindt dat vergelijking met Bangert 16, waar het niet werd toegestaan, goed opgaat. Ook HOP houdt twijfel, maar kiest wel voor de woningbouw daar. Ook Sociaal Hoorn ziet dat het in strijd is met het uitgangspunt niet achter de linten te bouwen, en stemt tegen. GroenLinks heeft wel 12 seconden nagedacht over het voorstel en is glad voor.

Meerdere fracties geven aan dat er beter gecommuniceerd kan worden met bewoners in dergelijke gevallen. Wethouder Arthur Helling is wel gevoelig voor het verbeteren van het overleg met bewoners, maar beklemtoont dat ook dit een afweging is van belangen en het belang van het bouwen van twee woningen weegt voor het college zwaarder.

Woningbouw Westerblokker Woningbouw Westerblokker