Citymarketing gelden in eigen hand houden, DRP dient (wilde) motie in

Digitale Gemeenteraadsvergadering 26 januari

HOORNGIDS | De Realistische Partij wil in het vervolg de citymarketing gelden in eigen gemeentelijke hand houden en niet meer als subsidie verstrekken. Hiertoe dient de DRP een wilde motie in. Fractie Koekkoek en Danny Verdonk zijn mede indieners.

Wethouder Helling (D66) ontraadt de motie en is van mening dat de juiste volgorde is om eerst te wachten tot hij met een voorstel komt. Hij geeft aan dat hij op basis van dat voorstel teruggefloten kan worden of niet en dat dan op een ordentelijke manier tot besluitvorming kan worden overgegaan.  

Aart Ruppert (VOCHoorn) vindt het niet netjes om nadat door de wethouder in de commissievergadering hierover is toegezegd om in het komende beleid zeker rekening te houden met de bezwaren en aanbevelingen die toen zijn genoemd, met een motie te komen.

Veel fracties ondersteunen het betoog van Aart Ruppert (VOCHoorn) en vraagt de DRP de motie in te trekken. Menno Jas (DRP) wil dit toch ook mede namens de mede-indieners doorzetten en de motie in stemming laten brengen. Op vier stemmen na (indieners + Arnica Gortzak (PvdA)) stemde ieder tegen de motie.

Wethouder Helling ontraadt de motie van DRP Wethouder Helling ontraadt de motie van DRP