Dekamarkt Korenbloem ook vandaag gesloten

Muizenplaag verholpen, zondag 31 januari weer open

HOORNGIDS | Op gezag van de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) moest de Dekamarkt in winkelcentrum De Korenbloem in Zwaag de deuren sluiten op woensdagavond. De geconstateerde muizenplaag was zodanig ernstig dat er niets anders op zat dan de winkel te sluiten en tot een rigoureuze schoonmaak over te gaan.

Hygiëneregels 
Bij de recent afgelegde inspectie werd geconstateerd dat de hygiëneregels werden overtreden en in dat geval zit er voor de NVWA niets anders op dan de zaak te laten sluiten en pas terug te keren als de schoonmaakactie achter de rug is. Direct na constatering en het sluiten van de winkel zijn de schappen leeggehaald en de stellingen, de koelinstallaties en andere apparatuur verwijderd om alle ruimte te hebben om aan de bestrijding en het gaten dichten te kunnen beginnen. 
Vrijdagavond was dat alles achter de rug, doch de ingreep heeft zo veel tijd in beslag genomen dat er geen gelegenheid meer bestond om de winkel weer volledig in te richten. Vandaag is daartoe de gelegenheid, zodat op zondag 31 januari de deuren weer open kunnen.

Dekamarkt Korenbloem Dekamarkt Korenbloem

Reacties
Reactie: (Hans Bruynsma)
1-2-2021, 11:20
Vreemd dat de bakker en slager geen last schijnen te hebben. Muizen komen voor in bijna ieder huis (al dan niet met tuin) op de begane grond, Daar komt v.w.b. deze super nog bij dat er een ondergrondse parkeergarage is. Is daar onderzoek naar ingesteld? Zijn daar muizen gesignaleerd?