Nieuwe wethouders in Hoorn

Wethouder Tonnaer door PvdA aan de kant gezet

PvdA-voorman Bos had het over de kiezer ”die altijd gelijk had”, maar in Hoorn blijkbaar niet. Wethouder Tonnaer mag ondanks de 1366 voorkeurstemmen van zijn partij niet terugkeren in die functie en raadslid Witteveen met 491 voorkeurstemmen mag wel wethouder worden. Achter gesloten deuren heeft de PvdA-fractie dit besloten. Tonnaer zit sinds donderdagavond weer als raadslid in de Hoornse gemeenteraad. PvdA-voorman Van Es heeft overeenstemming bereikt met VOC Hoorn, Groen Links en CDA voor een nieuw College van B&W.

Namens VOC Hoorn wordt Van der Maat wethouder Verkeer, Milieu, Kunst en Cultuur en Inkoop en Aanbesteding. Voor Groen Links wordt De Boer wethouder Sociale Zaken, Arbeidsmarktbeleid en Economische Zaken. CDA-wethouder Van Weel mag blijven en heeft Stadsbeheer, Grondzaken en Speelplekken en Sport onder haar hoede. Witteveen krijgt als nieuwe wethouder de portefeuille Onderwijs en Welzijn en is ook belast met de uitvoering van de niewe Wet Maatschappelijke Ondersteuning.
Voor de oud-wethouders Helling (D66), Hansen (VVD) en dus Tonnaer (PvdA) zit er niets anders op om een nieuwe baan te zoeken.

Reacties
Reactie: (Diana)
21-3-2006, 12:33
Over een jaar of vier zijn diegene die nu door "partij-vrienden" gekozen zijn de pineut !!! Dat is politiek, gemeentelijk of landelijk, alleen kontlikkers blijven buiten schot !! Diegene die zijn eigen reet durft af te vegen, is politiek gezien niet interessant, omdat die niet beinvloed wordt door een paar veren !!! Dag heren !!!

Reactie: (Daniël)
18-3-2006, 10:15
En wederom hebben de heren/dames in hun ivoren toren bewezen dat het niet uitmaakt wat je zegt of doet en op wie jij je stem uitbrengt.In een besloten vergadering wordt door het vaste clubje besloten wie er wat mag gaan doen,ondanks de voorkeursstemmen op R.Tonnaer of andere mensen.Zal mij niets vebazen als Hoorn zometeen wederom aan de rand van de afgrond staat en het rijk om hulp moeten vragen...Dit valt toch echt onder de noemer"vriendjespolitiek" met als hoofd van het besloten clubje J. van Es natuurlijk want die is de loco en mag zelf bepalen wie er meedoet...nou dat ie (el)loco is verbaast me al jaren niet meer en ik hoop dat hij binnenkort flink zijn neus zal stoten met al die prestigeobjecten waar geen normaal mens ooit gebruik van zal kunnen maken,omdat de toegansprijzen veel te hoog zijn voor mensen die op een eerlijke wijze hun geld dienen te verdienen en niet aan de hand van allerlei geldschieters vrijkaartjes of kortingen weten te bedingen..en dan nog het lef hebben de stemmers te bedanken die eindelijk achten veranderingen te weeg kunnen brenegn..?? Bah wat een misselijkmakend zooitje is het toch..