Ouders in Hoorn: check en wijzig je gegevens voor de kinderopvangtoeslag ook gedurende het jaar

09-02-2021

HOORNGIDS | In december controleerden veel ouders, onder wie ouders in Hoorn, hun gegevens voor de kinderopvangtoeslag in 2021. Zij gaven veranderingen in hun situatie zo nodig door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. 

Nu de kinderopvang weer open is, benadrukt Belastingdienst/Toeslagen dat ouders hun gegevens ook gedurende het jaar moeten checken en wijzigen als er iets verandert in hun situatie. Dan ontvangen ze de toeslag waar ze recht op hebben. Niet te veel en niet te weinig. Belastingdienst/Toeslagen geeft 10 voorbeelden van situaties waarbij ouders hun gegevens moeten checken en zo nodig wijzigen.

App Kinderopvangtoeslag
Ouders ontvangen kinderopvangtoeslag als voorschot. Inge Groeneveld, programmadirecteur vernieuwing dienstverlening Toeslagen, licht toe: “Hoeveel toeslag ouders maandelijks krijgen, hangt af van de gegevens die zij doorgeven aan Belastingdienst/Toeslagen. Dit kan tegenwoordig ook heel eenvoudig via de app Kinderopvangtoeslag. Eén van de vernieuwingen die wij in onze dienstverlening hebben doorgevoerd. Met de app kunnen ouders bijvoorbeeld aanpassen hoeveel ze verwachten te verdienen in 2021 én van hoeveel opvanguren ze elke maand gebruikmaken. Verandert hierin iets in de loop van het jaar? Dan heeft dat ook invloed op de hoogte van de toeslag waar ouders maandelijks recht op hebben. Daarom is het zo belangrijk dat ouders hun gegevens regelmatig checken en veelvoorkomende veranderingen in hun situatie meteen doorgeven. Dit kan via Mijn toeslagen op toeslagen.nl of dus via de app Kinderopvangtoeslag.”

Tien voorbeelden
Op de website zijn tien voorbeelden te zien van situaties waarbij ouders hun gegevens moeten checken en zo nodig wijzigen. Groeneveld sluit af met: “Als ouders veranderingen niet doorgeven, dan wordt pas bij de definitieve berekening na afloop van een jaar duidelijk dat de werkelijke situatie anders was. Ouders hebben dan te veel of te weinig toeslag gekregen, met het gevolg dat ze toeslag terug moeten betalen of terugkrijgen. Dus verandert er iets in je situatie, check en wijzig je gegevens.” Wie meer wil weten kan kijken op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag (http://toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag)

Kinderopvang Kinderopvang