Aangepaste dienstregeling NS vanwege strenge vorst

09-02-2021

HOORNGIDS | Vanwege de strenge vorst rijdt NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Komende nacht rijdt het Nachtnet ook niet. Aangeraden wordt uw reis kort voor vertrek te plannen.

Reisplanner
Ook afgelopen nacht heeft het hard gevroren. Vrieskou en vocht kunnen zorgen voor ijsafzetting aan bovenleidingen. Daarom rijdt NS vandaag een aangepaste dienstregeling met voornamelijk Sprinters. Deze stoppen ook op kleine stations zodat zo veel mogelijk reizigers naar hun plaats van bestemming gebracht kunnen worden. Waar het kan, worden treinen verlengd.

Onzeker
De situatie op het spoor blijft echter onzeker, geadviseerd wordt uw reis uit te stellen als dat mogelijk is. Moet u toch een noodzakelijke reis maken, dan is het verstandig om kort voor vertrek de reisplanner nogmaals te checken voor het meest actuele reisadvies.
NS en ProRail houden nauwlettend de weersverwachting in de gaten. Beide organisaties werken continu door om zoveel mogelijk storingen te verhelpen en te voorkomen. Ook vandaag staan monteurs en hulplocomotieven klaar om storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Reist u naar het buitenland? Ga eerder op reis en plan extra tijd in voor een eventuele overstap. Raadpleeg de site van NS en andere OV-bedrijven om te zien of er aanpassingen zijn in hun dienstregeling.

NS sneeuw NS sneeuw