Complimenten voor GGD Noord-Holland Noord

Digitale Commissievergadering 9 februari

HOORNGIDS | De GGD van de 17 gemeenten in Noord-Holland Noord voert een flink aantal opdrachten uit op het gebied van gezondheid en bescherming van gezondheid, veiligheid en welzijn. Ook op het gebied van de jeugdgezondheidszorg.

Die activiteiten worden gedaan met een vooraf vastgesteld budget. Jaarlijks wordt bekeken of de uit te voeren taken voor het beschikbare geld kunnen worden uitgevoerd of dat er geld bij moet.

De leden van de Hoornse raadscommissie die daarover namens Hoorn iets mogen zeggen uiten zich waarderend voor de inzet die is gepleegd. Wel is er zorg voor het grote ziekteverzuim bij de GGD. Men ziet dat er extra inspanningen worden verricht door de coronabesmettingen.

Er moet wel geld bij om de informatiebeveiliging en de privacybescherming te verbeteren. Arnica Gortzak (PvdA) vindt het jammer dat het extra budget niet bedoeld is voor de kerntaken van de GGD. 

Er is zorg om het gebrek aan capaciteit bij de jeugdzorg. Het is moeilijk om daar goed geschoolde krachten voor te krijgen, die de zwaarte van dat werk aankunnen. Er is wel aan het bestuur van de GGD gevraagd het personeel flexibeler in te zetten. Digitale problemen zijn al een jaar of vier hardnekkig en daarom wordt nu afgestemd op de verrichtingen van GGD Utrecht, die daar verder mee zijn. Het extra geld wordt gezocht binnen de bestaande begroting. Alle kosten die corona gerelateerd zijn, kunnen worden doorgeschoven naar het Rijk.

De raadscommissie gaat akkoord met de voorgestelde aanbiedingsbrief en wethouder Marjon van de Ven zal de complimenten overbrengen.

corona teststraat corona teststraat