Financiën en werkzaamheden van WerkSaam

Digitale Commissievergadering 9 februari

HOORNGIDS | Zoals elk jaar wordt voorgesteld om WerkSaam 90% van het participatiebudget toe te kennen. Voorgesteld wordt om 5% te beschikken voor bezuiniging en de overige 5% te besteden voor de couleur locale (eigen participatieplannen van de gemeente Hoorn).

Over het algemeen vinden de fracties dat dit prima is. Arnica Gortzak (PvdA) vraagt aandacht voor de aanbieders van taalonderwijs. Men moet opletten dat niet gewerkt wordt met instellingen die dit alleen zien als een mogelijkheid geld naar zich toe te harken.

Els Broerse (D66) vraagt zich af of Hoorn erin slaagt om de honderden mensen in Hoorn vanuit de couleur locale te ondersteunen. Willem Kukler (GroenLinks) is benieuwd hoe WerkSaam de gevolgen van de coronacrisis zal opvangen. Alex Smit (Sociaal Hoorn) hoopt dat er meer ingezet gaat worden op het zoeken naar werk. Rob Droste (VVD) wil weten of de wethouder wat meer wil kijken naar de tegenprestatie die ontvangers van een bijstandsuitkering zouden kunnen leveren.

Wethouder Kholoud Al Mobayed maakt de raads- en commissieleden attent op de informatieavond van WerkSaam over hun activiteiten en hun wens om meer vragen en opmerkingen op te halen. Ook op het gebied van participatie zal het Rijk extra bijdragen wanneer door de coronoacrisis extra kosten zijn gemaakt. Over de tegenprestaties van bijstandontvangers zal zij de raad later informeren.

participatie participatie