Gemeente Hoorn bezorgt 1,5 duizend stempassen verkeerd

23-02-2021

HOORNGIDS | Door een fout zijn 1470 stempassen verkeerd bezorgd. Alle mensen in Hoorn om wie het gaat ontvangen een brief met uitleg en excuses van de gemeente Hoorn. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres.

In de afgelopen dagen zijn de stempassen bezorgd. Door een fout zijn 1470 stempassen verkeerd bezorgd. Bij het afdrukken van de stempassen zijn de adressen gebruikt waar mensen op 17 november 2020 stonden ingeschreven in Hoorn. Dit betreurt de gemeente enorm. De stempassen die verkeerd zijn bezorgd, hebben zijn ongeldig gemaakt zodat niemand daarmee kan stemmen. Alle mensen in Hoorn om wie het gaat ontvangen een brief met uitleg en excuses. Zij krijgen een nieuwe stempas op het juiste adres. 

Bent u tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 verhuisd?
Mensen die zijn verhuisd binnen de gemeente Hoorn of vertrokken zijn uit de gemeente Hoorn tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 hebben een stempas op hun oude adres gekregen. Deze mensen staan bij de gemeente op het goede adres ingeschreven. Maar bij het afdrukken van de stempassen is het adres gebruikt waar inwoners op 17-11-2020 stonden ingeschreven in Hoorn.

Heeft u een stempas ontvangen van iemand die niet meer op dit adres woont?
De gemeente Hoorn vraagt u deze stempas te verscheuren en weg te gooien. U hoeft deze stempas niet door te sturen naar de oude bewoners. Deze stempassen zijn ongeldig gemaakt. Daar kan dus niet meer mee gestemd worden. Als de oude bewoners in de gemeente Hoorn wonen, krijgen zij een nieuwe stempas. Als zij in een andere gemeente wonen, krijgen zij van die gemeente een stempas.

Is uw stempas op uw oude adres bezorgd?
Bent u tussen 17-11-2020 en 1-2-2021 verhuisd? Dan is er op uw oude adres een stempas bezorgd. Begin maart ontvangt u een nieuwe stempas op het juiste adres. De stempas die naar uw oude adres is gestuurd, is door de gemeente Hoorn ongeldig gemaakt. U kunt daar dus niet mee stemmen.

Bent u in de afgelopen maanden vanuit een andere gemeente naar Hoorn verhuisd?
Uw stempas is nog niet verstuurd. Ook niet naar uw oude adres. U krijgt uiterlijk begin maart uw stempas.

Excuses
De gemeente Hoorn betreurt dat deze fout is ontstaan. Er wordt onderzocht hoe dit is ontstaan, zodat dit in de toekomst kan worden voorkomen. Iedereen om wie het gaat ontvangt van de gemeente Hoorn een brief met uitleg en excuses.

Bord stembureau Bord stembureau