Herplant bomen Willemsweg is voltooid

27-02-2021

HOORNGIDS | De beloofde bomen aan de Willemsweg in Hoorn zijn geplant. Vooralsnog niet aan te merken als majestueuze woudreuzen, maar de 13 esdoorns en 33 iepen hebben alles in zich om uit te groeien tot gezichtsbepalende bomen waar velen naar hebben uitgezien.

De gemeente Hoorn werd tien jaar geleden vanwege de dijkverzwaringswerkzaamheden aan de Schellinkhouterdijk voor een voldongen feit gesteld: de zilveresdoorns aan de Willemsweg moesten verdwijnen. Dit tot groot ongenoegen van velen, die gerustgesteld konden worden met de mededeling dat er weer nieuwe bomen voor in de plaats zouden komen. Dat duurde al met al heel lang. Om uiteenlopende redenen.

Herplant  
Met de herplant van 46 bomen is een eind gekomen aan een hoofdstuk waar in de loop der jaren twijfels ontstonden over de goede afloop. In het bijzonder bij het Overleg Leefbaarheid Venenlaankwartier. Zeker toen ook nog eens de Canadese populieren aan de Westerdijk eraan moesten geloven, waarbij de bewoners een soortgelijk scenario voor zich zagen als de verdwenen bomen aan de Willemsweg. Onterecht, naar nu is gebleken. Aan de Westerdijk zijn nieuwe bomen geplant en nu dus ook aan de Willemsweg. De esdoorns, die in de herfst mooi rood gaan kleuren, en de iepen zijn begonnen aan de eerste scheuten om de Willemsweg weer een fraai aanzien te geven.

Bomen geplant aan de Willemsweg 2 Bomen geplant aan de Willemsweg 2