Burgemeesters Hoorn en Alkmaar willen terrassen open

02-03-2021

HOORNGIDS | Als het aan de burgemeesters van Hoorn en Alkmaar ligt gaan de terrassen weer open. Weliswaar op afspraak en met duidelijke restricties, maar nog langer gesloten houden achten zij niet nodig. Dat hebben zowel Jan Nieuwenburg (Hoorn) als Emile Roemer (Alkmaar) laten weten in een uitzending van Nieuwsuur op maandag 1 maart.

De besmettingen in de kop van Noordholland lopen op, waarbij samen met de GGD nog gezocht wordt naar de oorzaak daarvan. In het Dijklander ziekenhuis lopen de zorgmedewerkers al enkele maanden op het tandvlees, dagelijks worden patiënten elders uitgeplaatst, ook buiten de eigen regio, tot zelfs Maastricht. De reguliere zorg wordt afgeschaald om de zorg te kunnen blijven bieden aan de coronapatiënten. Desalniettemin zijn de beide burgervaders van mening dat de maatregelen niet in balans zijn. Mensen zouden zich volgens Emile Roemer kunnen afvragen waarom ze zich nog aan die stringente (terras)maatregelen zouden moeten houden.

Niet verstandig
Het Dijklander ziekenhuis laat weten het niet verstandig te vinden om nu al de terrassen ruim baan te geven, zeker gezien de besmettingspercentages in onze regio. Maar volgens Hoorns burgemeester kan het wel: ”Ik ben daar voorstander van, de horecamedewerkers zijn uitstekend in staat om de terrassen gereguleerd open te stellen, waarbij mensen van tevoren aan kunnen geven wanneer ze willen komen en wanneer ze weer willen vertrekken. Daarbij kunnen de zitplaatsen uit elkaar worden gezet. De openbare ruimte ruimte leent zich daar ook toe.”

Terras Terras